“Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!” (Ioan 1:29)

Intotdeauna Pastele a fost o sarbatoare a durerii si in acelasi timp a bucuriei, o sarbatoare in care Dumnezeu alege sa-si arate dragostea fata de lume si nu puterea sau maretia. De Pasti acest Dumnezeu a ales sa fie zdrobit, decat sa ne judece si sa ne zdrobeasca chiar El, a preferat sa fie batjocorit, umilit, decat sa ne tina lectii de morala scotand in evidenta pacatul umilindu-ne, desi ar fii avut tot dreptul pentru ca suntem creatia Lui.  Dumnezeul nostru este Dumnezeul sanselor, El cauta neincetat modalitati pentru a ne ridica, motive pentru a ne oferii sanse. El a inteles ca daca vrea ca noi sa stam in picioare, El trebuie sa cada, sa fie zdrobit, ca noi sa fim liberi, El trebuie sa fie prizonier, ca noi sa radem, El trebuie sa planga, iar ca noi sa traim El trebuie sa moara.

Am dorit sa le transmitem copiilor si parintilor prin diferite moduri adevarata semnificatie a Pastelui, sa le aratam cine este acest Isus care a ales sa fie Mielul sacrificat pentru pacatele noastre.  In cadrul parteneriatului pe care gradinita noastra il are cu Biserica Baptista “Cetatea”, inainte de vacanta de Pasti l-am avut ca invitat pe pastorul bisericii Marcel Cordos. Acesta le-a explicat atat copiilor, cat si parintiilor prezenti originea cuvantului “paste” si a relatat o povestioara despre Isus, Mielul care a venit sa ridice pacatele lumii.

In prima zi de Pasti, in cadrul serviciului de seara, o parte din copiii gradinitei au cantat si au recitat despre Isus cel Inviat, iar parintii acestora au asitat la programul bisericii pana la final. Rugati-va pentru cei care au auzit Cuvantul lui Dumnezeu sa doreasca sa Il cunoasca pe Acel care ne-a iubit asa de mult incat a preferat sa moara in locul nostru.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s