Probabil tacerea exprima uneori cel mai bine sentimentele …probabil ca e mai intelept sa taci , atunci cand tristetea , amestecata cu durerea si revolta , intrebari fara raspuns …iti coplesesc fiinta …probabil ca prietenii lui Iov au fost intelepti atunci cand 7 zile au stat doar langa el , fara sa spuna nimic , transmitand in schimb indentificarea lor cu suferinta lui Iov …
Am ales pana acum sa nu spunem nimic , sa suferim in tacere ,chiar fara sa intelegem … insa chiar daca vom parea neintelepti , acum alegem sa-i aducem Deliei un ultim omagiu prin cuvinte care poate nu vor avea forta de a arata cine a fost si ce a reprezentat pentru noi . Insa , uneori dincolo de cuvinte , ramane omul … cel care a lasat ceva in urma !

Image

 IN MEMORIAM!

( citita la serviciul de inmormantare din 08 aprilie 2012)

     Candva , odata am vazut o insemnare pe o piatra :«esti ce lasi in urma ta ! ” Cuvinte care mi-au venit obsesiv in minte , acum in aceste momente dureroase pentru noi …Delia a lasat in urma ei nu numai un nume bun , nu numai zambetul ei ,cuvintele ei incurajatoare , munca ei , stradania de a face lucrurile cat mai bine … Delia ne-a lasat un exemplu de a-L  sluji pe Dumnezeu , slujindu-i pe cei din jur … un exemplu de credinta simpla atunci cand lucrurile pareau complicate , un exemplu de a iubi , iubind copiii si lucrarea ….Delia a fost pentru mine colaboratorul , sfatuitorul si partenerul de conducere si ma simt onorat ca am avut privilegiul de a lucra impreuna si de a invata de la ea ce inseamna sa investesti valori eterne in copii . Ii multumesc Domnului pentru clipele frumoase pe care mi le-a dat in lucrarea cu copiii impreuna cu Delia si stiu , sint deplin incredintat ca ea si-ar fi dorit ca gradinita , locul si lucrarea la care tinea asa de mult , sa mearga mai departe …. Ea nu a plecat dintre noi , si chiar daca fizic nu mai este , intotdeauna amintirea ei va fi  un dar pretios pe care Domnul ni -l va da ….

 

                                                              ***

 

Delia a fost mai mult decat o simpla colega cu care ne intalneam la gradinita, ea a fost o prietena cu care impartaseam bucuriile, tristetiile, frusturarile, nesiguranta,indoielile. Pentru noi, cei de la Emanuel, aceste momente sunt dureroase, o parte esentiala din echipa noastra nu mai este cu noi. Ne intrebam daca nu am fi putut face mai mult pentru ea, daca am fi gasit doctori sau spitale mai bune, daca totusi acest lucru ar fi contat si ea ar fi fost astazi printre noi. Avem multe intrebari, de ce ea , de ce Dumnezeu nu a ascultat rugaciunile noastre. Toti ne rugam pentru ea, asteptand un miracol, cat mai traia era o raza de speranta, chiar daca ea nu ar mai fi putut lucra la gradinita, totusi ar fi fost in viata. Dar miracolul nu s-a intamplat…

Delia avea credinta, cand nu mai aveam nadejde si aveam impresia ca totul se va termina, ea zicea : stai linistit, ca se rezolva!  Pentru ea Dumnezeu era in control si chiar daca nu intelegea anumite lucruri le lasa in mana Domnului. Si aceasta este lectia pe care Delia ne o da si dupa moartea sa, in ciuda tutror indoielilor si razvratirilor toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. Si desi nu intelegem de ce Dumnezeu nu a facut un miracol sa  ramana cu noi, credem ca acel Dumnezeu caruia noi ne inchinam si care era bun in ochii Deliei a facut ceea ce este mai bine pentru ea.

De la Delia am invatat ca daca vrei ca lucrurile sa mearga bine trebuie sa lasi de la tine. Fiecare persoana din echipa gradinitei are propria personalitate si mentalitate, insa Delia stia sa asculte si ce sa ne spuna fiecarei pentru a evita conflictele. Intotdeauna s-a straduit sa faca ce este mai bine pentru gradinita, pentru noi si bineinteles pentru copii.

Delia ne va fi greu fara tine…dar stim ca esti Acasa !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s